Luxe leventje

Ellen werkt sinds 2012 bij de afdeling Dienst Werk en Inkomen van de gemeente. Ze gaat elke dag met plezier naar haar werk en heeft een goed contact met haar collega’s. In de pauzes loopt ze meestal een rondje met haar collega Anita. Tijdens een van de wandelingen vertelt Anita dat ze klantmanager is van haar nicht Bonnie. Omdat Anita wel vaker over Bonnie praat, weet ze dat Bonnie al een tijd een vermogende vriend heeft en ook al een paar maanden met hem samenwoont. Ze zijn net terug van een duikvakantie op de Malediven. 

Ellen vindt de situatie erg verdacht. Door het raadplegen van het dossier van Bonnie ziet Ellen dat ze staat geregistreerd als alleenstaande ouder en naast een uitkering een scholierenvergoeding krijgt voor haar twee kinderen. Ook ziet Ellen dat er onlangs nog een huisbezoek is geweest en dat er geen gegevens zijn gewijzigd omtrent haar situatie. Waarschijnlijk is Bonnie hier van tevoren voor gewaarschuwd.

“Waarschijnlijk is ze van tevoren al door iemand gewaarschuwd.”

Opluchting
Ellen weet niet of Anita dit heeft gedaan maar ze durft het niet rechtstreeks aan haar te vragen en ze durft ook niet naar haar manager te gaan. Ellen weet ook dat dergelijke integriteitsschendingen zwaar worden bestraft. Gelukkig weet Ellen van de Vertrouwenslijn af. Ze belt het nummer en doet haar verhaal. Erover praten lucht haar enorm op.

De Vertrouwenslijn belt u via

0800 2800 200

Voorbeeldsituaties