21 maart 2023 | door WNL

Podcast Het Misdaadbureau: ‘Ze hangen een granaat aan mijn deur als ik niet betaal’

Door de hoge energiekosten en stijgende grondstofprijzen zijn ondernemers een nog grotere prooi voor criminelen. Sluwe afpersers beloven gouden bergen, maar dreigen ondernemers of hun familie iets aan te doen als ze uiteindelijk niet met geld over de brug komen. Hoe komt het dat afpersing steeds vaker voorkomt? En wat is er tegen te doen?

Presentator Maaike Timmerman gaat in gesprek met Axel van Pel, directeur van de Vertrouwenslijn Afpersing en Karijn van Doorne van werkgeversorganisatie VNO-NCW/MKB Nederland. Onderzoeksjournalist Noa van Oostrom duikt in de cijfers en achtergronden.

Luister de podcast terug via Spotify: https://open.spotify.com/episode/1GhXXHwr20Wrc983D3gyRp of zoek de aflevering op in je favoriete podcast app.