Hoe werkt De Vertrouwenslijn?

Ondernemende mensen spelen zichzelf in de kijker. Met hun zichtbaarheid bouwen ze een netwerk en succes. Maar deze zichtbaarheid en (financiële) invloed hebben ook aantrekkingskracht op mensen die minder goede bedoelingen hebben. Één op de tien ondernemers heeft al eens te maken gehad met een vorm van afpersing.

Helaas blijkt dit een lucratieve zaak. Uit angst voor verlies van aanzien, reputatie of zelfs het bedrijf, gaan slachtoffers van afpersing vaak over tot betaling of het inwilligen van een andere eis die gesteld wordt. Dit leidt dikwijls niet tot het einde van de afpersing; eenmaal succes leidt tot vervolgacties.

In actie zonder oordeel

Wanneer u wordt bedreigd, gechanteerd of geïntimideerd, is de stap naar de politie niet vanzelfsprekend. Niet in de laatste plaats omdat het informeren van de politie gevolgen zal hebben, volgens de afperser. Maar er kunnen meer redenen meespelen. Zo kunt u de afperser ongewild mogelijkheden hebben gegeven om u te chanteren, door iets wat u zelf heeft gedaan of nagelaten bijvoorbeeld. Dit kan een extra drempel vormen om naar de politie te stappen.

Daarom is er De Vertrouwenslijn. Een team van ervaren specialisten dat voor u klaarstaat met een luisterend oor, gedegen adviezen en de juiste connecties. De medewerkers van De Vertrouwenslijn komen in actie zónder een oordeel te vellen over de situatie of aanleiding daarvan. Ons doel is om u te helpen om uit deze situatie te komen en afpersers effectief aan te pakken met behulp van de juiste instanties en brancheorganisaties.

Geef afpersers geen kans

Afpersers kunnen het puur op u of uw onderneming gemunt hebben. Maar waarschijnlijk bent u slachtoffer in een veel groter geheel. Het succes dat wordt geboekt met de afpersingspraktijken is dusdanig effectief, dat criminelen dit spel elke dag beter spelen, met nóg meer slachtoffers tot gevolg. Met ons team en netwerk van specialisten doen we er alles aan om afpersing niet meer te laten lonen in Nederland.

Bent u mogelijk het slachtoffer van chantage, intimidatie, bedreiging of afpersing? Doorbreek het. Pak de telefoon. Hoe eerder het wordt aangepakt, hoe groter de kans dat het wordt gestopt, zodat u onbezorgd kunt ondernemen. Bel 0800 2800 200.